Barcelona Cultura

Els diumenges ens movem!

Els diumenges ens movem

Els diumenges ens movem. El darrer dia de la setmana estem molt actius i fem un munt d’activitats per a tothom amb experiències per a gaudir i aprendre!

El segon trimestre d'aquest 2017, a partir de diumenge 12 de març i fins al 18 de juny el Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona us proposa un seguit d’activitats diverses i per a tota la família. Tallers, actuacions, visites guiades i les nostres exposicions estables i temporals tanquen els caps de setmana d’una manera divertida i didàctica.

Per a reserves i més informació telefoneu al 93.256.34.84 o adreceu-vos al correu electrònic .

Preu de cada activitat 3,5€


Activitats al Museu Etnològic de Barcelona

Casa de pastor, ni té portes ni fa pudor...
Experiències al taller

Us agrada la natura? Heu pensat com és viure al camp? Què en sabeu dels pastors? Cantaven? Explicaven històries? Filaven? Cuinaven? Tot explicant contes i històries, muntarem entre tots, petits i grans una rèplica de la cabana del Museu Etnològic. De fusta i amb coberta vegetal. I allà, mentre la fem veurem com és la vida pastor. A càrrec de Carles Alcoi.

˃ Museu Etnològic de Barcelona: diumenge 12 de març, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora


Tast de mar: el pescador i la narradora
Contes i experiències

Una trobada ben especial entre un pescador i una narradora que ens explicaran històries dels peixos i la mar. Ofici i mites, històries de mar i de feinejar a la barca.
Coneixerem de primera mà els diferents objectes que composen l’àmbit de la barca de l'exposició permanent del Museu Etnològic, com també contes relatius als nostres mars reals i imaginaris. A càrrec d’Assumpta Mercader, narradora, i pescador

˃ Museu Etnològic de Barcelona: diumenge 14 de maig, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora 30 minuts


Activitats al Museu de Cultures del Món de Barcelona

Altres pobles, altres contes: Niti i el lleó
Espectacle narratiu i participatiu

El pirata Kim ens relata les seves peripècies pel vell i encisador continent africà. Allà va descobrir Niti i el lleó, una perla de conte protagonitzat per un nen i d’un cadell de lleó que es van convertir en germans. Un clàssic on no falten instruments i ritmes africans. A càrrec de Quim Arnal.

˃ Museu de Cultures del Món de Barcelona: diumenge 26 de març, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora 15 minuts


Decorem la nostra casa comunitària
Experiències al taller

Coneixerem què són, per què es construeixen i quina funció tenen les cases comunitàries d'ús ritual d’Oceania. Després crearem i decorarem la nostra casa comú, dibuixant i pintant sobre escorces els símbols i altres representacions i que posarem en comú. A càrrec de Quim Arnal

˃ Museu de Cultures del Món de Barcelona: diumenge 30 d’ abril, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora 30 minuts


Una experiència de creació dels cinc continents: Kamisumō
Experiències al taller

Sumou és el nom de la lluita tradicional del Japó, protagonitzada pels seus coneguts lluitadors grans i grossos. Sumou és més que una lluita, és un ritual ancestral que s’ha preservat per donar gràcies als déus, especialment per les bones collites. Els déus es diverteixen si veuen la gent ben alimentada.

En el taller de Kamisumō es fan les figures de paper dels lluitadors i s’ aprèn el joc. Les regles de combat, el context històric i religiós, el calendari festiu, són elements que donen un sentit global i una dimensió cultural a la diversió. Comencem a jugar i es van aclarint els dubtes a partir de la mateixa práctica. Un taller on s´apren jugant...

˃ Al Museu de Cultures del Món de Barcelona: diumenge 28 de maig, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora 30 minuts.


Terrissaires antics
Contes i taller

Un recorregut per la cultura material d’Amèrica per conèixer i experimentar amb la tècnica ancestral del pastillaje dels antics terrissaires. Ho acompanyarem amb la narració de de contes, mites i llegendes del patrimoni oral tradicional del continent americà.
A càrrec de Marta Escudero, narradora.

˃ Museu de Cultures del Món de Barcelona: diumenge 18 de juny, a les 12:00 h. A partir de 5 anys. Durada: 1 hora 30 minuts.