Barcelona Cultura

Vine a veure el museu amb els ulls d'un infant

Per a aquestes festes, el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic han preparat un grapat de propostes per a totes les edats. Si voleu aprendre amb la canalla tot gaudint, jugant, escoltant contes i experimentant, veniu als dos museus i descobriu-les.

Al Museu de Cultures del Món

 • Escolta i cerca a l'espai de consulta. La llegenda de l'elefant o Els tres felins salvatges són alguns dels contes que podreu escoltar amb família a l'espai de consulta del museu, situat a la segona planta. Classificats per edats, de 3 a 7 anys i de 8 a 12 anys, i acompanyats per unes belles il·lustracions animades, els contes us endinsaran en històries de tot el món. L'espai compta, a més, amb un conjunt de pantalles tàctils en què podreu cercar informació sobre diversos temes, com receptes, parles i escriptures del món.
 • Explica-li un apassionant viatge pel món. El museu disposa d'un itinerari autoguiat per a famílies especialment dissenyat per als més petits que ajuda a descobrir les peces més destacades del museu. El podeu demanar, en préstec, a la recepció del museu, o bé descarregar-vos-el al vostre mòbil o portar-lo imprès des de casa.
 • Porta'l a gaudir d'un taller infantil de Reis. La proposta de taller del museu per a les vacances, just abans que arribi el dia de Reis, és Avantpassats i déus. Mitjançant una visita dinamitzada per tot el museu, recorrerem peces, pobles i cultures, i descobrirem diferents cerimònies de culte als ancestres, a les forces de la natura i a les divinitats, mentre podrem anar adonant-nos de les similitiuds i diferències entre els ritus. L’activitat finalitzarà amb un taller plàstic.

 • Informació pràctica per al taller Avantpassats i déus
  Dies: 2, 3 i 5 de gener, d'11 h a 13:30 h
  Edat recomanada: de 6 a 12 anys
  Preu: 3,50 € (inclou material)
  És necessària reserva prèvia abans del 31 de desembre
  Reserves: al telèfon 932 562 300 o bé enviant un correu electrònic a

Al Museu Etnològic

A més, al Museu Etnològic també podreu participar en un munt de tallers que no us deixaran indiferents. No us perdeu activitats com les de Sentir l’objecte, en què podreu experimentar sentitivament el patrimoni etnològic; La Simbomba, un taller de creació de simbombes i altres instruments nadalencs; La Llufa, per descobrir aquesta tradició del dia dels Sants Innocents; L'home dels nassos, sobre aquest personatge del darrer dia de l'any; Jocs d'arreu i Jugues o treballes?, en què el joc serà l'element comú; el concert de Nadal participatiu del conjunt Cordes del Món o les sessions de contes d'hivern.

En trobareu tota la informació al web del Museu Etnològic.

Activitats

Itineraris

Consulta i descarrega't des de casa les fitxes de l'itinerari per a tota la família Un tomb per les cultures del món.

Programa educatiu

Explora el programa d'activitats educatives que el Museu de Cultures del Món ofereix durant tot el curs.