Barcelona Cultura

Els diumenges ens movem

Els diumenges ens movem! L’últim dia de la setmana estem molt actius i fem un munt d’activitats per a tothom amb experiències per a gaudir i aprendre.

A partir de diumenge 24 d’abril i fins al 3 de juliol del 2016 el Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona proposa un seguit d’activitats diverses i per a tota la família. Tallers, actuacions, visites guiades i les nostres exposicions estable i temporals tanquen els caps de setmana d’una manera divertida i didàctica.

MELODIES, BALL I PERCUSSIÓ AFRICANES

Una experiència més que musical. Concert dialogat amb Idrissa i Diedonné, que ens faran un tast de les melodies, ritmes i danses associades a la seva terra natal. Un petit concert comentat, amb la col·laboració d'un mediador del museu, que ens farà gaudir d'una experiència a mida en petit comité. Podreu comentar, preguntar i fins i tot ballar si us bé de gust. Una experiència no només musical...

  • Al Museu de Cultures del Món de Barcelona, al carrer Montcada: diumenge 24 d’abril, a les 12:00h. Activitat per a famílies.

TERRISSAIRES ANTICS

Una experiència de taller. Vine a fer amb nosaltres un petit recipient ceràmic utilitzant la tècnica dels antics terrissaires d'Amèrica: sense fer servir un torn ni fornejant, unint plaques i rodets de pasta per modelar. Decorarem afegint o traient material. Una experiència al voltant de tècniques antigues encara molt vigents que es posaran a l’abast dels nostres usuaris que també de les petites històries que ens narrarà la Martha Escudero.

  • Al Museu de Cultures del Món de Barcelona, al carrer Montcada: diumenge 8 de maig, a les 11:30h. Activitat per a famílies.

VINE A FER... L'INDIANO

Una experiència de taller. Teixits, teles, papers... Ens convertirem en autèntics estampadors, gràcies a l'ofici que ens han trasmès artesans d'arreu del món. Formes de la natura, models figuratius, estampats... tot ens servirà per fer i gaudir com un autèntic indiano. Si també et ve de gust porta les teves teles, camisetes, per transformar-les al teu gust en aquest acolorit i precís taller d'estiu. Una activitat al voltant del món del tèxtil i l'estampació.

  • Al Museu Etnològic de Barcelona, a Montjuïc: diumenge 29 de maig, a les 11:30h. Activitat per a famílies.

LA CABANA DE PASTOR

Una experiència ancestral al museu. Us agrada el camp i la natura? Heu pensat com és viure al camp? Què en sabeu dels pastors? Cantaven? Explicaven histories? Filaven? Cuinaven? Tot explicant contes i històries, muntarem entre tots, petits i grans una rèplica de la cabana del Museu Etnològic. De fusta i amb coberta vegetal. I allà, mentre la fem veurem com és la vida pastor.

  • Al Museu Etnològic de Barcelona, a Montjuïc: diumenge 5 de juny, a les 11:30h. Activitat per a famílies.

KAMISUMō

Una experiència de taller. Sumou és el nom de la lluita tradicional del Japó, protagonitzada pels seus coneguts lluitadors grans y grossos. Sumou és més que una lluita, és un ritual ancestral que s’ ha preservat per donar gràcies als déus, especialment per les bones collites. Els déus es diverteixen si veuen la gent ben alimentada.

En el taller de Kamisumō es fan les figures de paper dels lluitadors i s’ apren el joc. Les regles de combat, el context históric i religiós, el calendari festiu, són elements que donen un sentit global i una dimensió cultural a la diversió. Comencem a jugar i es van aclarint els dubtes a partir de la mateixa práctica. Un taller on s´ apren jugant...

  • Al Museu de Cultures del Món de Barcelona, al carrer Montcada: diumenge 12 de juny, a les 11:30h. Activitat per a famílies.

CONTES D'AIGUA DOLÇA I SALADA

Una experiència narrativa. Bevem aigua. Plou aigua. Ens dutxem amb aigua. Ens banyem a l’aigua del mar, o d’un riu o d’un llac. Plou aigua. Netegem amb aigua. Juguem amb aigua. L’aigua s’evapora. L’aigua es gela. Una bona part del nostre cos és aigua! Vine a escoltar i gaudir d'un grapat de contes on l'aigua és la protagonista: la gavina i el mussol. els rius de colors, invasió de meduses o ...el forat de l'aigua.

  • Al Museu Etnològic de Barcelona, a Montjuïc: diumenge 19 de juny, a les 12:00h. Activitat per a famílies.

SENTIR l'OBJECTE

Una experiència amb les peces del museu. Vine a conèixer objectes i significats a través de peces que es deixen tocar, escoltar, acaronar, explicar, percutir, o sentir... dit en una paraula. Objectes corrents i comuns, que ens donen les claus del devenir de la cultura, de la seva evolució, sentit, trasformació. Vine, toca, remena i si trobes res millor posa-ho en comú. Activitat on tu ets el convidat i on segur tens coses a explicar....

Objectes: peces d'ús qüotidià, teles, talles, objectes d'ús ritual, objectes significatius, joies, etc.

  • Al Museu de Cultures del Món de Barcelona, al carrer Montcada: diumenge 26 de juny, a les 12:00h. Activitat per a adults.

HISTÒRIES DE RULOT I CARROMATO

Una experiència narrativa. El tio Pere, un rodamón dels d'abans, deixa farga i martell per explicar-nos una llegenda familiar que ens parla de l'èxode dels gitanos des de la seva Índia original. Una història a compartir en el terme més extens de la paraula, que de ben segur no us deixarà indiferents. Història, música, teatre, llengua, participació i,,, divertiment familiar.

  • Al Museu de Cultures del Món de Barcelona: diumenge 7 de juliol, a les 12:00h. Activitat per a famílies.