Barcelona Cultura

Celebrem la Nit dels Museus!

El Museu Etnològic i el Museu de Cultures del Món celebraran el proper dissabte 21 de maig la Nit dels Museus, amb portes obertes a partir de les 19 hores. Fins a la 1 de la matinada podreu gaudir de concerts i espectacles tant a Montjuïc com a la seu del Born.

Des de l'any 1977 se celebra el Dia Internacional dels Museus, en el qual participen més de 20.000 museus de 90 països diferents. La jornada té lloc cada 18 de maig, que aquest any cau en dimecres, i també se celebra amb portes obertes durant tota la jornada. Per complir l'objectiu de connectar els museus amb la ciutadania, la cita es complementa amb la Nit dels Museus, en un dia i horari més accessible al públic com és el dissabte.

El Museu Etnològic serà l'escenari de la banda Romaní Xavé, que engrescaran el públic amb la seva música balcànica, duent-nos la música i el ball dels gitanos del sud-est d'Europa. També acollirà el piano de Carles Santos i Inés Borràs que interpretaran a quatre mans peces que combinen l'avantguarda amb la tradició, acompanyats de les coreografies de l'Esbart Sant Martí.

Al Museu de Cultures del Món, carrer Montcada, es presentarà la instal·lació Mediterrani, una vídeo-creació de Giuliana Racco que ens convida a reflexionar sobre la crisi dels refugiats i el paper que hi està prenent Europa. Xavi Lozano ens descobrirà els Quotidiàfons de vent, tot un seguit d'objectes quotidians capaços de produir melodies, en un concert-monòleg tant didàctic com divertit.

I a totes dues seus, tant la de Montjuïc com la de Montcada, us sorprendran els Contes a cau d'orella que oferiran diferents narradors i narradores als grups de visitants que circulin per les sales, explicant-vos històries en els racons més insospitats dels museus.

Museu Etnològic de Barcelona

Passeig de Sta. Madrona, a Montjuïc

  • A les 20.30 i 23.30 h: Romaní Xavé
  • A les 21.30 h: Concert de piano a quatre mans
  • Tota la nit: Contes a cau d'orella

Museu de Cultures del Món

Carrer Montcada, 12, al Born

  • A les 20.30 i 23.30 h: Quotidiàfons de vent
  • Tota la nit: Contes a cau d'orella i video-instal·lació Mediterrani.