Barcelona Cultura

Un hivern per aprendre, un hivern per divertir-se

Durant els caps de setmana dels mesos de febrer i el març, el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic de Barcelona us ofereixen participar en un grapat d’activitats. Visiteu-nos als dos museus per descobrir-les, n'hi ha per a totes les edats!

Sentir l'objecte al MEB

Quim Arnal proposa una activitat en què tu ets el convidat: vine a conèixer els significats dels objectes a través de peces que es deixen tocar, escoltar, acaronar i que fan explicar i sentir. Objectes corrents i comuns d'un passat recent que ens donen les claus de l’esdevenir de la cultura i de la seva evolució.

 • Al Museu Etnològic de Barcelona: dissabte 20 de febrer, a les 12 h. Activitat per a adults.

Del plissé japonés al mocador de farcell

A partir de gener, totes les bosses de plàstic no reciclables seran de pagament als comerços de Catalunya. Aprofitem el fi de la moratòria per explicar, mostrar i aprendre a fer alguns dels farcells que ens poden ajudar a transportar objectes. Des del plissé japonès, refinat, bonic, de gala, fins a la manera tradicional de dur el bebè a l'esquena de les mares africanes. Vine... i embolica que fa fort!

 • Al Museu de Cultures del Món: diumenge 21 febrer, a les 12 h. Activitat per adults coordinada per Quim Arnal.

Vine a fer una auca de joguines

Els amics de Jocs al segon ens proposen un viatge per la infantesa a partir dels jocs i de les joguines d’un dels museus que més en tenen, el Museu Etnològic. Escull, dibuixa i decora les joguines que més t'agradin i farem una auca molt juganera: d'ahir, d'avui i del futur.

 • Al Museu Etnològic de Barcelona: dissabte 5 de març, a les 11.30 h. Activitat infantil a partir de 6 anys.

Niti i el lleó, conte de l'Àfrica Tropical

El pirata Kim ens porta amb el seu vaixell a descobrir el vell i encisador continent africà. Espectacle narratiu que ens fa viatjar per altres contes i altres pobles, en un intens relat ple de participació, bon humor i aventures.

 • Al Museu de Cultures del Món: diumenge 6 de març, a les 12 h. Activitat coordinada per Quim Arnal per a tots els públics a partir de 5 anys.

Degustació de vins

Un taller-degustació de vins diferent dels que has fet fins ara. Vins rituals, festius i de celebració al Museu Etnològic.

 • Al Museu Etnològic de Barcelona: dissabte 12 de març, a les 12 h. Activitat per a adults.

Màscares del món

Un taller que permetrà a tota la família descobrir l'ús i significat de màscares d’arreu del món, així com de les creences dels pobles d’on provenen. Decidint un ús concret i tots els significats que creguem oportuns, acabarem fabricant la nostra pròpia màscara amb materials propers i quotidiants.

 • Al Museu de Cultures del Món: dissabte 19 de març, a les 11.30 h. Activitat infantil per a la canalla a partir de 5 anys, acompanyats d'adults. Taller impartit per Jocs al segon.

Contes d’aigua dolça i salada

Històries que ens parlen de pluja, de rius i mars, de com no hi ha pluja sense aigua, ni aigua sense pluja: contes per remullar la nostra imaginació!

 • Al Museu Etnològic de Barcelona: diumenge 20 de març, a les 17h. Activitat infantil i per a tota la família a partir de 4 anys. Espectacle narratiu d’Assumpta Mercader.

Activitats

Preus

 • Museu de Cultures del Món. Activitats infantils: 3,50 € / Activitats per a adults: 6,30 €
 • Museu Etnològic de Barcelona. Activitats infantils: 3,15 € / Activitats per a adults: 6,30 €

Reserves

 • Museu de Cultures del Món: trucant al 932 562 300 o bé enviant un correu electrònic a
 • Museu Etnològic de Barcelona: trucant al 932 563 484 o bé enviant un correu electrònic a