Barcelona Cultura

Setmana de l'Antropologia

L'Institut Català d'Antropologia, amb el suport del Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona, organitza la Setmana de l'Antropologia, que tindrà lloc de l'11 al 16 d'abril al Museu de Cultures del Món i altres espais culturals de Barcelona.

El programa inclourà taules rodones, projeccions de cinema etnogràfic, visites guiades, tallers, Viquimarató antropològica i un concert.

L'Institut Català d'Antropologia (ICA), format per professionals i estudiants d'antropologia de les diferents universitats catalanes i del sector professional, organitza per primer cop una Setmana de l'Antropologia amb l'objectiu de fer conèixer a la societat què és l'antropologia i alguns dels temes sobre els quals treballa. Durant aquesta setmana, especialistes en grans temes vinculats amb la matèria es reuneixen als museus, les aules i el carrer per debatre temes tant diversos com l'infrahabitatge, el rol dels museus, migracions i fronteres, l'èxode del jovent a l'estranger, Joves del nord d'Àfrica, gènere i transgèneres, control de les normalitats, l'abast social del turisme, pobles indígenes, i l'antropologia orientada a la intervenció social.

També s'organitzen tallers i visites guiades al Museu Etnològic, al Museu de Cultures del Món, al Museu de la Música i al Museu del Disseny, i cada dia es projectarà i comentarà cinema etnogràfic. Es clourà la setmana amb una visita guiada per la Barcelona negrera, una Viquimarató i un concert.

L'objectiu de la Setmana és oferir un programa que sigui atractiu no sols pels experts o interessats en l'antropologia sinó per a tothom que no la conegui i vulgui saber què fa. L'antropologia s'interessa per l'estudi de les societats humanes en la seva diversitat i en allò que tenen en comú; en les seves lògiques internes i en el seu comportament quotidià; en la desigualtat i en les seves raons. Treballa en el món acadèmic i en molts àmbits orientats a la intervenció social. D'aquesta manera, doncs, durant una setmana, estudiants, investigadors i investigadores, professionals de molts sectors, joves i el gran públic, podran conèixer i viure l'antropologia participant als debats, coneixent els museus, caminant per la ciutat amb noves lectures, gaudint del cinema etnogràfic, contribuint al coneixement col·lectiu de l'antropologia i la seva difusió en la Viquipèdia i ballant al so de les músiques del món.

Des de la web de l'Institut català d'Antropologia podeu descarregar el programa complet.

Us hi esperem!

Consulteu el programa

Activitats