Barcelona Cultura

El Marcel Casellas Trio recrea els sons nadalencs al Museu de les Cultures del Món

Marcel Casellas
Marcel Casellas

No hi ha una manera millor de celebrar el Nadal que fer-ho... amb bona música. És el que us proposa el Museu de les Cultures del Món que, el diumenge, 18 de desembre, es converteix en escenari d'una actuació del Marcel Casellas Trio.

Integren la formació l'esmentat Marcel Casellas (contrabaix, veu i glosa), a més de Toni Rocosa (clarinet, tenora i cors) i d'Alfons Rojo (guitarra i cors), tots tres instrumentistes amb una trajectòria reconeguda.

Junts, els membres del Marcel Casellas Trio han presentat al públic tota mena de propostes musicals i, en concret, han rellegit la música tradicional i els sons d'arrel mediterrània per tal de practicar la improvisació i recrear les cançons que es canten en aquesta zona del món i els ritmes amb els quals ballen els seus habitants.

Ho tornen a fer al Museu de les Cultures del Món el diumenge, 18 de desembre, però ho fan en clau nadalenca, és a dir, esquitxant el seu repertori de temes propis d'aquests dies. Algunes de les interpretacions són composicions de Casellas i d'altres, són arranjaments seus sobre temes tradicionals.

Així, al concert, escoltareu des d'una glosa menorquina a temes tradicionals com ara Sant Josep i la Mare de Déu, Sardana curta del Nadal o fins i tot el Fum-fum-fum, a més del Contrapàs de Castelló d'Empúries, El rei ros de la cavalcada d'Esplugues o la Rumba de Sant Celoni.

Tot plegat, un espectacle que arrenca a la glosa, recorre pessebres i ens porta per tavernes i caves de jazz a la catalana. No us el perdeu, que, de la mà del Marcel Casellas Trio, la tradició es renova i es fa festa.

On i quan?

Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials
Diumenge 18 de desembre, a les 12 h, al Museu de Cultures del Món
Preu: Entrada lliure
Reserves: