Barcelona Cultura

La Mercè a l'Etnològic

La Mercè a l'Etnològic

El proper cap de setmana, a les dues seus del museu, tant a Montjuïc com a La Ribera, hi haurà una jornada de portes obertes, visites guiades gratuïtes i dos espectacles de música i dansa.

Les festes de la patrona de Barcelona també són un moment per gaudir de la cultura als museus de la ciutat. El Museu Etnològic – Museu de Cultures del Món es podrà visitar gratuïtament durant el dissabte 24 de setembre, en el seu horari habitual de 10 a 19 hores. La visita inclou les dues exposicions estables i també l'exposició temporal Ikunde, al carrer Montcada.

Durant aquest dia hi haurà també visites comentades a les sales de Montjuïc, on una especialista ens acompanyarà per descobrir els conceptes que s'amaguen darrere dels objectes que es poden veure a l'exposició estable, renovada fa menys d'un any. Les visites seran per a grups de fins a 25 persones i només és necessari inscriure's al taulell del museu abans de l'activitat. Es faran tres sessions a les 12, les 13 i les 18 hores i també seran gratuïtes.

A la seu de Montjuïc es podrà gaudir de l'espectacle Sols, en què l'acordió diatònic de Carles Belda i la dansa del coreògraf Jordi Rubio presenten un repertori de música i dansa tradicional, amb ball de gitanes, bolangera, jota, sardana, fandango, bolero i farandola, que són interpretades en aquest format íntim i minimalista, compost per només dues persones, on poden desplegar tot el seu talent a través de la complicitat. La màgia d'aquest moment també es trasllada al públic, que hi acaba participant. Es realitzarà una presentació dissabte 24 a les 19 hores i el diumenge 25 a les 12 del migdia.

Per acabar d'arrodonir el cap de setmana, el diumenge 25a les 11 hores, a la seu de La Ribera, s'oferirà un concert de música i dansa nepalesa a càrrec de Falebase Rodhi. L'espectacle, dins les Jornades Internacionals Folklòriques organitzades per Adifolk, presentarà un repertori que mostrarà la riquesa i diversitat de les cultures d'aquest país de l’Himàlaia.

˃ 22 de setembre
Pati de Museu de Cultures del Món
17.00 – 19.00 h
Danses de Guinea Conakry

˃ 24 de setembre
Seus de Montjuïc i La Ribera
10.00 – 19.00 h
Jornada de portes obertes.

˃ 24 de setembre
Seu de Montjuïc
12.00 h, 13.00 h i 18.00 h
Visites guiades gratuïtes

˃ 24 de setembre, 19.00 h
25 de setembre, 12.00 h
Seu de Montjuïc
Espectacle Sols

˃ 25 de setembre
Seu de La Ribera
11.00 h
Espectacle Nepalí amb Falebase Rodhi