Barcelona Cultura

El Museu de Cultures del Món celebra el Nadal amb un pessebre de gran format

Pessebre Museu Etnològic de Barcelona

L'esperit nadalenc arriba el divendres, 16 de desembre, al Museu de Cultures del Món, que acollirà a partir d'aquesta data un pessebre de gran format en el qual les figures tindran una mida gairebé natural. No us el perdeu, que hi haurà sorpreses!

Mireu-vos bé les figures que formen aquesta representació del naixement, perquè són tota una obra d'artesania. Les ha produïdes El Arte Cristiano, un taller dedicat a crear imatges religioses. Tenen les instal·lacions a Olot que, precisament, és un dels grans centres de la creació d'imatgeria religiosa en general i, en particular, del pessebrisme català. De fet, el taller el van crear a final segle XIX els pintors Joaquim Vayreda i Vila i Josep Berga i Boix

D'aquesta localitat de la Garrotxa, doncs, vénen les imatges gegants que veureu aquest Nadal al Museu de Cultures del Món. Però... només les podreu veure? Ni de bon tros! També us podreu retratar amb elles com si fóssiu una figura més del pessebre.

Pessebre Museu Etnològic de Barcelona

I és que, si ho desitgeu, trobareu complements i uns vestits prou autèntics com perquè sembleu una figura sortida d'un taller olotí. Només us demanen que no toqueu les figures, ja que són delicades, i que us col·loqueu exactament en l'espai destinat als visitants que es volen fer la que possiblement serà la selfie nadalenca més autèntica i cobejada d'aquest any.

Si veniu a veure el pessebre el mateix dia 16 de desembre, que és quan s'inaugura, també podreu assistir a la presentació del volum Celebrem el Nadal, de l'etnòleg i especialista en cultura popular Amadeu Carbó.

A la inauguració del pessebre i a la presentació d'aquest llibre, el tercer de la Col·lecció l'Ermità (Edicions Morera), descobrireu moltes coses que potser no sabíeu com, per exemple, d'on ve la tradició del pessebre i per què d'altres confessions cristianes no catòliques no l'utilitzen, per què celebrem Sant Esteve o quin és l'origen de moltes tradicions del cicle nadalenc, com ara l'Home dels Nassos o el costum de menjar raïm per Cap d'Any.

On i quan?

Inauguració del pessebre del Museu de Cultures del món
Divendres, 16 de desembre, a les 18 h, al Museu de Cultures del Món
Preu: Entrada lliure
Reserves:

Presentació de Celebrem el Nadal
Divendres, 16 de desembre, a les 19 h, al Museu de Cultures del Món
Preu: Entrada lliure
Reserves: