Barcelona Cultura

Visites guiades

Visites guiades

Museu de Cultures del Món - Visites Guiades

1r diumenge de mes, a les 12.00h.

Un cop d’ull al món: 7 de gener/ 3 de juny

Basant-nos en les peces més representatives del museu, farem un recorregut pels quatre àmbits del Museu: Àfrica, Oceania, Àsia i América, parant especial atenció als diferents aspectes artístics, religiosos i antropològics que les caracteritzen.

Descobrim Àfrica: 4 de febrer

Descobrirem també la diversitat de llengües, creences i formes d'organitzar-se de les societats africanes, com els dels fangs i el regne de Benín, coneixerem l’estatuària de l’Àfrica occidental i central i el sentit i els rituals relacionats amb les màscares.

Descobrim Oceania: 4 de març

Des dels llocs més propers a l'Àsia, com l'illa de Taiwan, anirem descobrint diferents territoris, societats i objectes de l’illa de Papúa Nova Guinea, de la Terra d’Arnhem al nord d’Austràlia i, fins arribar a indrets remots com Hawaii o l'illa de Pasqua.

Descobrim Àsia: 1 d'abril

Àsia és un dels continents més àmpliament representats en les col·leccions del Museu de Cultures del Món. Coneixerem objectes dels indígenes de Filipines, les titelles d’Indonèsia, escultures vinculades a religions com l’Hinduisme i el Budisme de procedències que van des de l’Índia al Tibet, de Tailàndia i a Birmània, passant per Japó i Corea.

Descobrim Amèrica: 6 de maig

A partir de les peces arqueològiques exposades, procedents de l'Amèrica Central i de la regió andina, descobrirem els rituals del joc de pilota, les ceràmiques dels Maies i els vasos dels Nasca i dels Mochica, entre d’altres.

2n diumenge de mes, a les 17.00h. ATENCIO! Nou horari a la tarda

Mons fantàstics i mons reals? : 14 de gener/ 11 de març/ 13 de maig / 8 de juliol

Veurem alguns exemples de creences en les sales d’Àfrica, Austràlia i Polinèsia i les compararem amb algunes de la nostra societat contemporània del cinema i les xarxes socials, per parlar sobre la necessitat humana de prendre decisions i de conviure amb la incertesa. Un recorregut per conèixer una mica més els altres i també a nosaltres mateixos. A càrrec d’Agnès Villamor.

El viatge de l’objecte, des d’Àfrica a la vitrina del museu: 11 de febrer / 8 d'abril / 10 de juny

D’on surten els objectes que veiem exposats en un museu? Quan es van comprar, qui ho va fer i a qui es van comprar?. Els nostres objectes han tingut una vida abans d’arribar a les vitrines, tenen una memòria que és part de la memòria de les persones amb les que han compartit existència. Interrogarem les nostres peces, han vist molt de món i tenen molt a explicar. A càrrec de l’antropòloga d’Elisabet Pertegas


Museu Etnològic - Visites guiades

1r diumenge de mes, a les 11.30h.

De la casa a la festa, un recorregut per la col·lecció del Museu Etnològic: 7 de gener / 4 de febrer / 4 de març / 8 d’abril / 6 de maig / 3 de juny / 1 de juliol

Què tenen en comú una pilota, una caixa de núvia i una cadira de barber? Els objectes que ens envolten de la nostra vida quotidiana estan connectats i no sempre de forma evident. Us proposem una visita guiada de descoberta d'aquestes i altres peces que podreu trobar al Museu Etnològic i una forma sorprenent de mirar-les.

Preu visita: 3 € (entrada museu gratuïta). Reserveu a: . A l’agost no hi ha visites


Visites guiades per a grups

Les visites del 1r i 2n diumenge de mes abans citades, estan disponibles per a grups d’adults.

Amb reserva prèvia: 75 €/grup (fins a 25 persones)

A més també oferim visites guiades a les exposicions temporals:

“Les cares de Barcelona” al MEB

Visita a l’exposició temporal on es proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem i que hi donem un cop d'ull nou i fresc, per projectar-hi una mirada nova sobre les moltes cares que acull. A partir d'elements com la gent, els missatges, les festes, els carrers i els edificis, amb la visita comentada podem repensar, des de perspectives noves, la Barcelona on vivim.